Werken aan interim opdrachten heeft een aantal grote voordelen

Interim opdrachten zijn tijdelijke opdrachten en het tegenovergestelde van permanent werk. Als jij op interim-basis ergens aan de slag gaat, dan krijg je een tijdelijk contract en wordt jouw kennis en ervaring tijdelijk ingezet. Er is altijd een einddatum, en ook al kan deze worden verschoven, er komt een tijd dat je contract afloopt. Daarna moet je weer op zoek naar ander werk. Ook al klinkt dit onzeker, als goede interim-professional bepaal je je eigen uren, kies je zelf je opdrachten uit en doe je vele ervaring op bij verschillende bedrijven. Er zijn een aantal grote voordelen verbonden aan het uitvoeren van interim opdrachten. De belangrijkste daarvan hebben we hier toegelicht.

  1. Interim opdrachten versterken je netwerk

Als ZZP’er ben je voor een groot deel van je netwerk afhankelijk. Hoe groter en hoe tevredener jouw netwerk, hoe meer werk je krijgt. Door interim opdrachten aan te nemen en bij een ander bedrijf aan de slag te gaan, kun je je netwerk uitbreiden en versterken. Omdat je daar nooit als vast personeelslid aanwezig bent, weet iedereen dat je een tijdelijke en functie vervult vanuit een extern bedrijf. Doe je dat goed en maak je indruk, dan zullen je collega’s en opdrachtgevers dat zien en je aanraden aan hun eigen netwerk. Neem dus altijd visitekaartjes, relatiegeschenken en kortingsbonnen mee, want jouw netwerk is de basis voor een stabiele aanvoer van werk in de toekomst.

  1. Meer ervaring en meer vaardigheden

Geen bedrijf is hetzelfde en je zult van al je interim opdrachten iets leren. Door bij verschillende bedrijven te werken, doe je elke keer weer nieuwe ervaringen op. Ook je vaardigheden worden uitgebreid en mogelijk ontwikkel je een specialisme. Door te werken voor verschillende bedrijven leer je bijzonder veel, niet alleen over je eigen baan, maar ook over bedrijfsculturen, managementstijlen en organisatiestructuren. Dit kun je bij toekomstige interim opdrachten opnieuw toepassen en uiteraard ook gebruiken om beter te worden, de concurrentie beter aan te kunnen en om klanten te winnen.

  1. Erg veelzijdig

Als interim-professional heb je een bijzonder veelzijdige baan. Als je niet van regelmaat houdt en je snel verveeld, ben je daar een ideale persoon voor. Interim opdrachten zijn ook vaak internationaal, wat betekent dat je tijdelijk in het buitenland kunt wonen en andere culturen kunt ontdekken. Tegen de tijd dat dat je contract gaat aflopen en je toe bent aan iets anders, ga je op zoek naar nieuw werk. Veelzijdiger dan dat kan het bijna niet en het mooie is dat je het zelf in handen hebt.

  1. Vrijheid

Een reden waarom veel interim-professionals voor deze opzet kiezen, is omdat je zelf de vrijheid hebt om te bepalen waar je werkt, hoeveel je werkt en wat je doet. Je kunt je interim opdrachten zo inplannen dat je professionele- en privéleven uitstekend in balans zijn. En hoe meer je leert, hoe meer je gaat verdienen en hoe meer men jouw expertise wil gebruiken. Je moet er wel de juiste persoon voor zijn, maar werken op interim basis is verre van saai.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *