Welke verzekeringen heb je als zzp’er nodig?

Er komt veel bij kijken wanneer je start als zelfstandige ondernemer, niet alleen belastingtechnisch, maar ook qua verzekeringen. Vaak zien zzp’er door de bomen het bos niet meer en hebben geen idee welke verzekering zij nodig hebben. Speciaal voor jou als startende ondernemer is dit artikel, je leest hier meer over de drie verzekeringen die het meest worden afgesloten door zzp’er, zodat jij alleen al door het lezen van dit artikel de nodige kennis bezit over de verzekeringen. 

Rechtsbijstandverzekering

Vele kennen de rechtsbijstandverzekering als particulier, maar zeker als startende ondernemer kan het verstandig zijn om een zakelijke rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Door het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering weet je zeker dat je juridische hulp kan inschakelen indien het nodig is bij een zakelijk conflict. Je kan diverse rechtsbijstandverzekeringen afsluiten en afhankelijk van je polis wordt er hulp geboden. Bij Tulpenfonds kan je terecht wanneer je een betrouwbare verzekeraar zoekt, op de website kan je de tarieven inzien en wat de polis dekt. 

Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

Een verzekering afsluiten kan best prijzig zijn, al helemaal een zakelijke. Denk bijvoorbeeld aan een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp, deze is van zichzelf al een prijzige verzekering, maar is afhankelijk van je wensen en eisen. Werken als zzp’er brengt risico’s met zich mee een van de grootste risico’s is wat als je arbeidsongeschikt raakt. Wanneer dit gebeurd in loondienst is de werkgever er voor verzekerd, maar als je zzp’er bent dan moet je zelf een verzekering afsluiten. De hoogte van je AOV kan je zelf bepalen, er zijn namelijk drie manieren hoe je ervoor kunt zorgen dat je premie zo laag mogelijk is:

  1. Het maandelijkse bedrag verlagen
  2. De duur van je verzekering verlagen
  3. Door een wachttijd in te stellen bij ziekte

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering oftewel een WA verzekering kent iedereen wel, een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is hetzelfde maar dan voor je bedrijf. Je bent dus ook verzekerd wanneer je werkzaam bent als zzp’er en er is schade gemaakt waar jij aansprakelijk voor wordt gezet. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt alleen de schade die is ontstaan onder werktijd als zzp’er.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *