Weet jij wat een notaris precies doet?

Laten we eerst beginnen met wat een notaris eigenlijk is. Een korte beschrijving van wat een notaris doet is, een notaris helpt mensen bij het maken van rechtsgeldige afspraken.

Een notaris geeft een passend advies voor jou situatie

Hij geeft een onafhankelijk en onpartijdig advies. Na veel overleg met de klant en de notaris, zal de notaris een notariƫle akte opmaken.

De kosten van een notaris zijn afhankelijk van waarvoor je een notaris inhuurt. Het is allemaal afhankelijk van wat je wilt en de situatie waarin je je bevindt.

Ook is er sinds 1999 een nieuwe wet opgesteld. In deze wet is vastgesteld dat notarissen zelf hun tarieven mogen bepalen. Wel zit er een minimum en maximum aan. Maar dit betekent ook dat er dus een groot verschil qua prijs kan zijn tussen notarissen.  Om deze reden is daarom altijd slim om meerdere offertes op te vragen als je een notaris nodig hebt.

De prijzen van een notaris kunnen hoog oplopen. Voor bijvoorbeeld het overdragen van een huis kan het bedrag al snel tussen de 1000 en 1500 euro zijn.

Voordat je begint zoeken naar een notaris is het belangrijk om vast te stellen wat voor situatie het is. Is het echt alleen het aanschaffen van een huis, of is het meer gecompliceerd. Door het weten wat je precies allemaal wilt van een notaris kan je notarissen beter vergelijken qua prijs. De goedkoopste notaris is een handige tool die jou kan helpen met het vinden van de beste notaris bij jou in de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *