Vind eindelijk de baan waar je al zo lang naar op zoek bent

Iedereen is op zoek naar zijn of haar droombaan. Echter is het vinden van de ideale baan en werkgever niet altijd even makkelijk. Met name wanneer je net te maken gehad hebt met een ontslag of als je je een tijdje niet meer op de arbeidsmarkt begeven hebt in verband met bijvoorbeeld ziekte of een vorm van arbeidsongeschiktheid. Bij de Overstap kunnen ze je helpen om de juiste stappen te zetten in jouw zoektocht naar de ideale baan voor jou. Hieruit is vanuit het UWV een budget vrijgesteld, we noemen het daarom ook wel een re integratie UWV.

Diverse vormen van re-integratie mogelijk

Wanneer we het hebben over re-integratie zijn er vele verschillende mogelijkheden. Ieder persoon is anders en er is dus niet één oplossing die toegepast kan worden op iedereen. Bij de Overstap zijn er re-integratietrajecten beschikbaar voor mensen met een werkeloosheidsuitkering, ziektewetuitkering of een arbeidsongeschiktheidsuitkering. Om deze mensen weer aan een baan te helpen is de re integratie UWV mogelijk in drie verschillende trajecten:

  • Modulaire arbeidsre-integratietrajecten
  • Werkfit maken
  • Naar werk trajecten

Modulaire arbeidsre-integratietrajecten

Soms heeft iemand zich op bepaalde vlakken al erg sterk ontwikkeld in de afgelopen periode, maar zijn er hier en daar nog punten waarop veel verbetering is te behalen. Met behulp van het modulaire arbeidsre-integratietraject kan het traject ontleed worden op hem zo passend bij zijn of haar situatie te maken.

Werkfit maken

Beschik je op het moment over een uitkering in de vorm van een ZW, WIA of WAJONG? Dan kan je met behulp van het traject Werkfit maken weer helemaal voorbereid worden op de arbeidsmarkt, zodat je zo snel mogelijk weer aan de slag kunt.

Naar werk trajecten

Bij dit traject is het uitgangspunt duurzaam werk, het vinden van een baan waar iemand dag in dag uit met plezier naartoe kan. Door middel van een intakegesprek worden de sterke en zwakke kanten in kaart gebracht en gaat de re-integratieconsulent voor jou op zoek naar de beste match.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *