Tips voor het vergroten van je naamsbekendheid

Het vergroten van de naamsbekendheid is voor veel organisaties een doelstellig. Dit zorgt er namelijk voor dat de doelgroep bekend is met de organisatie en dat zij dus ook sneller een product of dienst zullen afnemen. Hiernaast zorgt het er ook voor dat organisaties zich kunnen onderscheiden van de concurrent en dat ze kunnen groeien. Maar hoe vergroot je nu precies je naamsbekendheid? Wij vertellen je er meer over in dit artikel!

Website

Als je je naamsbekendheid wilt verhogen is het goed om te beginnen bij de basis, namelijk je website. Dit is het visitekaartje naar de buitenwereld toe, daarom is het ook belangrijk dat je website dus professioneel is en goed in elkaar zit. Aangezien bezoekers maar een korte spanningsboog hebben, is het goed om de website zo duidelijk mogelijk te maken. Zorg ervoor dat bezoekers meteen kunnen vinden waar ze naar op zoek zijn. Dit kun je doen door middel van een helder menu én door gebruiksvriendelijkheid. Niet alleen op de desktop versie, maar ook de mobiele versie.

SEO
Als je website eenmaal perfect is, is het tijd om de vindbaarheid van je website te verbeteren. Dit kun je doen door middel van zoekmachine optimalisatie, ofwel SEO. Hierdoor plaats je relevante content op je website, zoals blogs, waarin bepaalde zoekwoorden verwerkt zitten. Dit zijn de zoekwoorden waar jouw doelgroep veel op zoekt als ze een product of dienst zoeken die jij aanbiedt. Hierdoor ziet Google jou als een relevante website en zul je dus bovenin de resultaten terecht komen. Dit kun je zelf doen of je kan een online marketeer inhuren.

Social media

Maak hiernaast een knaller van een social media strategie. Het is gratis en je bereikt er onwijs veel mensen mee. Zo kun je op social media verschillende campagnes inzetten en targetten op een specifieke doelgroep. Plaats bijvoorbeeld een van je blogs op social media, waardoor mensen worden doorgelinkt naar je website als ze klikken op de advertentie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *