Tips voor de startende ondernemer

Een eigen bedrijf beginnen is een spannende, leuke maar ook soms overweldigende gebeurtenis. Vaak is het idee om een bedrijf te starten leuk en wordt je blij van het idee, zodra je echter gaat opzoeken wat er allemaal gedaan moet worden komt er veel op je af. In deze blog bespreek ik een aantal tips om het jou als startende ondernemer makkelijker te maken.

Jouw doel

Allereest is het belangrijk om goed voor ogen te hebben wat het doel van jouw bedrijf is. Welke soort klanten ga je je bijvoorbeeld op richten? Hoe wil je je op deze klanten gaan richten? Welk product of service wil je aanbieden. Bij veel startende ondernemers die veel op zich af voelen komen, hebben ze niet een duidelijke specificatie gemaakt van wat zij gaan doen. Zodoende willen zij teveel tegelijkertijd gaat doen en moet de aandacht teveel verdeeld worden. Probeer zodoende niet gelijk te groot te gaan denken. Maak een realistisch plan en probeer je daar, totdat de kalmte enigszins terugkeert ook aan te houden.

Lasten uit handen geven

Als ondernemer is het ook erg belangrijk om eerlijk naar jezelf te kunnen zijn. Je moet je bewust zijn van je sterke punten, maar zeker ook van je zwakkere punten. Weet jij van jezelf dat je niks met cijfers kan? Probeer dan iemand in te schakelen die voor jou de boekhouding van jouw bedrijf wilt regelen. Of wil je graag dat je bedrijf op elk moment bereikbaar is, maar ben jij zelf met werk bezig? Maak dan gebruik van een telefoonservice. Hierbij wordt de telefoon beantwoord, terwijl jij gewoon verder kan gaan met je werk, maar hoef je er geen vaste werknemer voor in dienst te nemen. Zelf heb ik meerdere goede ervaringen met Bizziphone.com en ik zou je dan ook willen aanraden om eens bij hen op de website te kijken! 

Verzekeringen

Een startende ondernemer moet zoveel acties tegelijkertijd ondernemen waardoor sommige actie geprioriteerd worden boven andere acties. Een van die acties die vaak aan het korte eindje trekken zijn verzekeringen. Vaak wordt gedacht dat dit later wel geregeld kan worden en dat het veel tijd kost om zich erin te verdiepen. Er ontstaan echter een groot risico als een ondernemer zich niet vanaf de start van zijn activiteiten verzekerd. Stel je hebt een ongeluk tijdens werktijd en kan zodoende een periode geen werkzaamheden doen, dan loop je een periode omzet mis en heb je ook geen financiële ondersteuning. Ook een mogelijke productaansprakelijkheid kan in omvang redelijk groot worden. Zodoende is het een goed idee om verzekeringen aan het begin al gelijk te regelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *