Tips om te leren plannen

Plannen is ontzettend handig. Stroom je over van de taken en ideeën, dan is het fijn om alles uit je hoofd te krijgen en op papier te zetten. Werken met een goede planning kan echter ingewikkelder zijn dan je denkt. Ben je niet zo goed in plannen, maar zou je dit wel graag willen leren? We geven je graag een aantal tips om te leren plannen, zodat jij voortaan met meer rust in je hoofd door het leven gaat.

Begin met álles plannen

Wil je gewend raken aan plannen, dan is het goed om voortaan álles te plannen. Niet alleen je werk, maar ook als het aankomt op je privéleven. Zorg dat je een overzicht hebt van alles dat je nog moet doen (bijvoorbeeld per week, maar ook per dag). Op die manier weet je precies waar je aan toe bent en vermijd je het maken van dubbele afspraken.

Bepaal je prioriteiten

Doe de belangrijkste, urgentste zaken altijd eerst. Zijn de taken urgent? Plan ze dan in voor dezelfde dag. Sommige belangrijke taken kunnen echter nog wel eventjes wachten. Maak een lijstje waarin je je taken in een bepaalde volgorde zet, zodat je precies weet wat er eerst moet gebeuren en welke zaken nog wel even uitgesteld kunnen worden.

Maak het plannen leuk voor jezelf

Plannen kun je best wat leuker maken dan het is. Koop bijvoorbeeld een mooie pen (of laat een pen bedrukken bij Bedrukken). Ook is het leuk om een fijn notitieboekje aan te schaffen, waarin je alles kunt noteren. En wist je dat er ook ontzettend veel verschillende soorten planners bestaan? Er zit er vast eentje bij waar jij voortaan mee kunt werken en waar je gemotiveerd door raakt je zaken zo goed mogelijk te plannen. Neem vooral eens een kijkje wat er allemaal mogelijk is! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *