Teambuilding tijdens COVID-19

Sinds het begin van de COVID-19 uitbraak gaan we anders met elkaar om. Teambuilding kan daar een uitstekende optie in zijn om je team dichter bij elkaar te brengen. Door het thuiswerken trekken we meer naar onze nabije kring, ontmoeten minder mensen en leven op een (letterlijk) grotere afstand van elkaar. In de bedrijfssfeer heeft dit een gigantische invloed op de collegialiteit en de algehele werksfeer. 

De invloed van COVID-19 op je bedrijf 

Doordat we minder naar kantoor gingen, was het moeilijker contact met elkaar te houden. Ondanks dat contact met sommige collega’s blijft bestaan online, is dit minder persoonlijk dan met elkaar optrekken in het echt. Hierdoor is de kans groot dat je als team minder hecht met elkaar bent geweest. Dit heeft invloed op hoe het bedrijf functioneert; het kan zijn dat doelen minder makkelijk behaald worden en de omgang met elkaar stroever is dan eerst. Hoog tijd om hier iets aan te doen!

Hoe helpt teambuilding?

Om de collegialiteit te vergroten en weer een werksfeer als vanouds te creëren, is het een goed idee om teambuilding activiteiten te doen. Dit zijn activiteiten waarin het team in een informele setting spellen doet welke je als team beter laten functioneren. Het belangrijkste in deze activiteiten is dat er veel gelachen wordt, en mensen elkaar op een laagdrempelige manier leren kennen. Zeker na de afgelopen jaren van sociale isolatie en afstand kunnen dit soort activiteiten veel betekenen voor je team. 

Herstel gebrek aan vertrouwen

Teambuilding activiteiten herstellen een gebrek aan vertrouwen in elkaar of in het bedrijf. Doordat angsten of onzekerheden naar boven komen, wordt een diepere band gecreëerd met elkaar. Visies met elkaar uitwisselen over de corona problematiek kunnen helpen om dingen in een ander perspectief te zien. Tijdens een teambuilding activiteit ontstaat een ontspannen sfeer waarin ideeën met elkaar gedeeld kunnen worden. Met elkaar praten over je ervaringen van de afgelopen tijd kan helpen om meer inzicht te krijgen in hoe je collega’s met elkaar omgaan. Dit herstel in vertrouwen heeft een positieve invloed op de communicatie en omgang in de werksfeer.

Een hart onder de riem

Het delen van ervaringen zorgt ook voor een sterker wij-gevoel. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje, en we kunnen er enkel uitkomen als we om elkaar denken. Door met je collega’s te bespreken hoe ieder de afgelopen tijd ervaren heeft, krijg je meer empathie voor elkaar en voel je je meer verbonden met je team.

Verbale en non-verbale communicatie 

Omdat een groot gedeelte van de fysieke omgang weg was, hebben we minder non-verbaal gecommuniceerd dan ooit. Het gebrek aan non-verbale communicatie kan veel misstanden veroorzaken. Veel van deze non-verbale communicatievormen – zoals het schudden van handen – zullen misschien wel niet meer terugkomen. Een gebrek aan open en heldere communicatie is nadelig voor de werksfeer, omdat het tot vertraging en conflict kan leiden. Teambuilding activiteiten of bedrijfsuitjes helpen daarom met het verbeteren van de communicatie tussen teamleden, nu we gedwongen zijn op een andere manier te communiceren dan normaal. 

Benieuwd naar teambuilding?

Teambuilding is dus, zeker tijdens de Covid-19-crisis, essentieel om je team staande te houden. Ben je benieuwd hoe je dit het beste kunt aanpakken? Vraag advies bij een specialist in deze programma’s. Deze professional kan je inzicht geven over de meest leerzame activiteiten voor je bedrijf. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *