Start van je onderneming financieren? 3 tips

In het begin kan de financiering van je onderneming best spannend zijn. Wellicht heb je een plan om een eigen onderneming te starten of misschien is je onderneming net opgericht. De kans is dan best groot dat je zelf nog niet zoveel vermogen hebt om in je startende onderneming te stoppen. Gelukkig bestaan er zakelijke financieringen die jou kunnen helpen. Ben je daar benieuwd naar? Dan kan je hieronder drie tips lezen voor de financiering van een startende onderneming.

Zakelijke lening aanvragen

Als bedrijf kan je ervoor kiezen om een zakelijke lening aan te vragen. Het wordt daarvoor aangeraden om een zakelijke rekening te starten. Daarmee krijg je een goed overzicht van je bedrijf op financieel gebied. Lening zakelijk kan je dan mooi op de zakelijke rekening laten uitbetalen. Een zakelijke lening wordt het meeste gebruikt voor langlopende investeringen. Dit is voor een startende onderneming natuurlijk wel ideaal.

Bij een zakelijke lening wordt er gekeken naar je financiële plaatje. Op basis van die informatie wordt de hoogte van het leenbedrag bepaald. Dit leenbedrag wordt dan in één keer op je zakelijke rekening overgemaakt. Dit bedrag kan je dan aan machines of voertuigen uitgeven. Er komt een rente boven op het leenbedrag en er wordt een looptijd vastgesteld. Je moet dan maandelijks een bedrag aflossen. Je hoeft je geen zorgen te maken over een rente die verandert. Het blijft namelijk de gehele looptijd hetzelfde.

Zakelijk krediet gebruiken

Naast de zakelijke lening bestaat er een zakelijk krediet. Dit is een andere manier van zakelijk financieren. Bij een zakelijk krediet staat er een bepaald geldbedrag voor jouw bedrijf klaar. Het is volledig aan jou om te bepalen wanneer je geld opneemt van dat geldbedrag. Je mag ook zelf kiezen hoeveel geld je opneemt. Dit zorgt voor meer vrijheid dan een zakelijke lening.

Heb je een bepaald geldbedrag opgenomen? Dan betaal je alleen daar de rente over. Het is dan net als bij de zakelijke lening wel de bedoeling dat je het bedrag maandelijks terugbetaalt. Het voordeel van het zakelijk krediet is dat je vervolgens weer een bedrag kan opnemen wanneer je het hebt terugbetaald. Een zakelijk krediet wordt onder andere gebruikt voor personeel en voorraden.

Mensen in de omgeving vragen

Een andere optie om je startende onderneming te financieren, is om mensen in de omgeving te vragen of zij willen helpen. Denk bijvoorbeeld aan je vrienden of familie. Het kan best zijn dat er mensen zijn die jouw onderneming kunnen helpen in het begin. Zo heb je in ieder geval geen schulden bij een bank en dit kan wellicht een fijn idee zijn. Vraag dus gerust rond.

Zijn er mensen in je omgeving die je willen helpen met je startende onderneming? Dan is het wel belangrijk dat je samen goede afspraken maakt rondom de lening. Hier kan je het beste een contract voor opstellen waar beide partijen het mee eens zijn. Zo zijn de afspraken voor iedereen duidelijk. Dit kan voor veel rust zorgen. Hiernaast kan een juridisch contract ook ruzie voorkomen tussen jou en de andere partij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *