Scoor een scherp zakelijk energietarief in 2021

Voor de meeste ondernemers in Nederland is 2020 een gek jaar geweest. Misschien heb je veel minder inkomsten gegenereerd of wellicht heb je zelfs een tijdje niet kunnen werken. Er kunnen talloze redenen zijn waarom je in het nieuwe jaar wat geld zou willen besparen op je grootzakelijke energie. De grootste reden is echter wel: wat geld overhouden om in 2021 in de groei van je bedrijf te kunnen steken. Ben je ook benieuwd hoe je de beste energiedeal scoort in het nieuwe jaar? In dit artikel lees je enkele handige tips en tricks waarmee je nooit meer te veel betaalt voor je zakelijke energie.

Vergeet niet om zakelijke energie te vergelijken

Wist je dat geld besparen op je zakelijke energie helemaal niet zo moeilijk is? Wanneer je regelmatig zakelijke energiedeals met elkaar vergelijkt, weet je altijd waar je de beste aanbieding kunt pakken. Daarom gaan veel ondernemers voor een contract van één jaar in plaats van twee of drie jaar; op die manier kunnen ze het jaar erna weer profiteren van een nieuwe energiedeal. Energieleveranciers stunten namelijk altijd met hun prijzen en met goede kortingen en/of cadeaus. De kans is dus groot dat je sowieso ergens anders een scherper tarief kunt pakken. Vergeet dus niet om over te stappen, iets wat menig ondernemer over het algemeen niet doet. Vaak denken zij dat ze al een hele aantrekkelijke deal hebben of hebben ze geen tijd of zin om op zoek te gaan naar een andere aanbieding voor een zakelijk energiecontract.

Gebruik een zakelijke energievergelijker voor beste deal

Eigenlijk is ‘geen tijd hebben’ geen excuus meer in deze moderne samenleving. Je hoeft namelijk helemaal niet veel tijd te hebben om alsnog zo min mogelijk te betalen voor je grootzakelijke en zakelijke energie. Op Minder.nl vind je een zakelijke energievergelijker die voor jou het zoekwerk doet. Vul je gegevens en je jaarlijkse energieverbruik in in deze tool en de software gaat op basis daarvan op zoek naar een passende energiedeal. Het grote voordeel van zo’n energievergelijker is dat jij met een kop koffie of thee lekker achteruit kunt zitten. De tool doet het werk. Uiteindelijk krijg je een overzicht te zien met meerdere aanbiedingen die voor jouw verbruik interessant kunnen zijn. Je zit nergens aan vast: je kiest zelf of je een van de energiedeals neemt of niet. De zakelijke energievergelijker is volledig onafhankelijk, dus mocht er niets voor je tussen zitten dan kun je ook gerust verder zoeken. Je moet wel weten dat de uitkomst van de vergelijker een volledig aanbod is.

Weet wanneer je moet overstappen voor scherp tarief

Tot slot is het goed om te kijken naar het ideale moment om over te stappen naar een nieuw zakelijk energiecontract. Bij je huidige contract voor grootzakelijke energie of mkb energie heb je een opzegtermijn en einddatum. Het is belangrijk om je contract stop te zetten binnen de opzegtermijn en voor de einddatum. Op die manier voorkom je een opzegboete – een bedrag dat je moet betalen wanneer je je contract te vroeg opzegt. Je hebt immers met een energieleverancier een afspraak gemaakt: op basis van die afspraak heeft het bedrijf energie ingekocht. Wanneer je eerder dan afgesproken vertrekt, zit het energiebedrijf nog met dat pakket energie. Ook voorkom je een stilzwijgende verlenging van je huidige energiecontract wanneer je precies op tijd overstapt. Ben je namelijk net te laat dan mag het energiebedrijf je grootzakelijke energiecontract verlengen. Helaas gebeurt dit niet tegen fijne prijsjes, maar tegen hoge energietarieven. Kortom: let goed op de data rondom je zakelijke energiecontract en je betaalt nooit onnodig te veel voor zakelijke energie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *