Modaal inkomen en een huis kopen

Het is op dit moment heel lastig om een huis te kopen, vooral als je een modaal inkomen hebt. De huizenprijzen zijn zo belachelijk gestegen dat is vrijwel onmogelijk aan het worden is. Niet alleen voor een alleenstaande, maar zelfs ook voor tweeverdieners en ook buiten de Randstad. Dat de huizenprijzen nu zo belachelijk hoog zijn, dat had niemand verwacht. Maar de problemen lijken nog erger dan van tevoren ingeschat was. Veel mensen worden geadviseerd om het buiten de Randstad te proberen, maar daar worden de slagingskansen ook steeds lager.

Modaal inkomen

Veel mensen verdienen in Nederland een modaal inkomen. Vooral starters vinden het ontzettend moeilijk om er tussendoor te komen en een woning te vinden. Veel starters verdienen genoeg om de lasten van een hypotheek te kunnen dragen, alleen wordt het hun op dit moment niet gegund. De huizenmarkt ligt namelijk zo op zijn kop. Notarissen en hypotheekverstrekkers zijn op zoek naar oplossingen. Normaal gezien zijn de verstrekking normen versoepeld zodat de starters ook kans maken op een koopwoning. (bron https://www.degoedkoopstenotaris.nl/ )

Van plan om iets te kopen?

Neem een notaris! Hij of zij kan heel goed helpen en weet veel van de huidige woningmarkt af. Zoals al eerder is genoemd zijn zij op zoek naar creatieve oplossingen om ook starters een eerlijke kans te geven, zodat zij ook aanspraak kunnen maken op een woning. Terwijl de woningmarkt helemaal op z’n kop staat, staan er veel panden leeg. Een goede oplossing voor nu zou zijn dat die legen panden omgebouwd zouden kunnen worden naar woningen. Zo kunnen vooral starters iets betaalbaars kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *