3 manieren om jouw business te laten groeien

Heb je een eigen bedrijf, ben je ondernemer en wil je groeien met je bedrijf? Dan is het goed om te kijken naar welke groeimogelijkheden er allemaal zijn. Als bedrijf wil je natuurlijk steeds een stapje verder. Meer klanten bedienen, meer omzet in een jaar en uiteindelijk meer winst. Maar om hier te komen zal je altijd bepaalde stappen moeten doorlopen. In deze blog leggen we in vier manieren uit hoe je jouw bedrijf kan laten groeien.

Lening afsluiten

Een zakelijke lening afsluiten kan je bedrijf een boost geven. Met een lening heb je direct veel geld tot je beschikking, wat je kan inzetten om bijvoorbeeld meer klanten aan te trekken of om te investeren in de professionalisering van je product/dienst. Een zakelijk lening berekenen kan je gemakkelijk online doen. Hierdoor weet je precies hoeveel je kan lenen en tegen welke kosten. Uiteindelijk is het slim om een plan op te stellen (vaak ook vereist) hoe je de lening gaat inzetten en hoe je de lening uiteindelijk terug kan betalen. Het is voor jezelf en als bedrijf ook belangrijk om een realistisch plan op te stellen, hierdoor zal je ook meer gefocust zijn en kan je met de lening ook uiteindelijk meer groei behalen.

Meer uitbesteden

Veel ondernemers blijven alles zelf doen. Dit kan een hoop geld schelen maar kan ook groei in de weg zitten. Wanneer je als bedrijf alles zelf blijft doen houd je weinig tijd over die je kan inzetten om meer groei te realiseren. Het is daarom slim om te kijken welke zaken je het beste kan uitbesteden. Denk bijvoorbeeld aan personeelszaken, klantenservice of marketing. Wanneer je bepaalde zaken uitbesteed komt er tijd vrij voor hetgeen waar je als bedrijf echt goed in bent, namelijk focus op de corebusiness van je bedrijf. Wanneer je focus hebt, zorg je ervoor dat je sneller groeit. 

Investeer in trainingen en workshops

Wanneer je als bedrijf met veel vast personeel werkt, dan is het slim om te kijken naar de investering in trainingen en workshops. Door te investeren in de kennis en kunde van je personeel, zorg je ervoor dat je bedrijf meer waard wordt. Wanneer je personeel over de juiste capaciteiten beschikt om dit ook in te zetten tijdens werkzaamheden, dan zal je als bedrijf uiteindelijk gaan groeien. Je kan namelijk meer expertise aanbieden, waardoor je steeds meer klanten kan aantrekken. Ook zal je gemakkelijker kunnen up-sellen bij huidige klanten. Hiermee kan je meer aanbieden bij huidige klanten dan dat je hiervoor deed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *