Leer omgaan met DevOps

Devops training

Wil je snel inspelen op de markt die veranderd dan is het goed om met DevOps te beginnen, na onderzoek is er naar buiten gekomen dat bedrijven die goed werken met DevOps meer winst maken dan ze gecalculeerd hebben. Er wordt meer software geproduceerd en wat er gemaakt is zitten veel minder fouten in, er kan en wordt sneller ingespeeld op fouten waardoor de software aangepast kan worden. Niet voor niets beginnen veel bedrijven met een Devops training, omdat de concurrentie steeds heftiger wordt is de kans aanwezig dat je achter gaat lopen. Het is moeilijk om te beginnen, een idee is er wel maar is dat niet juist dan worden verwachtingen niet waargemaakt. 

Concurreren in de markt

Je kunt er niet omheen om tegenwoordig waardevolle technologische oplossingen te leveren, om de concurrentie aan te gaan met bedrijven. Door het doen van een devops training leer je een combinatie van mindset en technische toepassingen, verschillende medewerkers en functies, worden binnen de organisatie geheel op elkaar afgestemd. In  de training komt aan bod de kwaliteit van het product te verhogen, en de tijd dat het op de markt ligt te verkorten. Je snapt al dat dit niet met een element van je bedrijf te maken heeft, maar het hele proces en alle afdelingen moeten meewerken hieraan. Tijdens de training leer je ook hoe je het systeem borgt binnen de eigen organisatie, om zo nu en natuurlijk in de toekomst te blijven werken.

Hoe kun je het in de praktijk brengen

Wanneer je een devops training hebt gehad is het goed dit in de praktijk te brengen, werkzaamheden moeten ontmanteld worden en bijgehouden. Zorg ervoor dat je in beeld brengt wat er is gebeurd en wat je hebt gedaan, zo hebben andere ook inzicht in de ontwikkeling en kunnen er prioriteiten en taken worden ingepland. Hierdoor is het mogelijk om continu te werken en te voorkomen dat er onderbrekingen komen. Het is zaak om de code te schrijven met moderne systemen, om snel en veilig te integreren met de master branch. Wanneer je met de code incheckt, wordt er automatisch een build proces gestart. Door de automatisering wordt dit direct getest omdat nu nog alles vers in het geheugen ligt van de ontwikkelaar.

Informatie als het product live is

Is een product live gegaan dan wil je daar natuurlijk informatie over hebben, analytics levert informatie over het gebruik van de app. Door veel gegevens te verzamelen, kun je snel hierop inspelen met je team, los direct problemen op die er zijn met het oog op de toekomst. Door gebruik te maken als infrastructuur as beleid voor de code, weet je zeker dat de apps die er worden gelanceerd de gewenste status configuraties gebruiken. Als bedrijf kun je niet meer zonder, en ben je eigenlijk wel verplicht om medewerkers een devops training te laten volgen. Omdat je snel wilt inspelen op de markt, de concurrentie niet altijd achterna wilt lopen. Maar juist vooraan wilt lopen zodat je niet meer bent te achterhalen door andere bedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *