Klein bedrijf marketing

Als je een klein bedrijf hebt dan is marketing een belangrijk onderdeel van jouw plan om klanten te werven. Niet alleen mond of mond reclame is tegenwoordig een bron van inkomsten, ook online marketing. Daarom vind je in dit artikel een aantal tips om je hiermee op weg te helpen (Bron: Marketing Amsterdam).

SEO

Search engine optimalisatie of SEO is een goede manier om meer omzet te maken. Hier maak je namelijk meer naamsbekendheid mee in de zoekmachine van google. Waarom is dit belangrijk? Consumenten zoeken via google naar alles tegenwoordig, recepten, eten, kleding en diensten zoals cursussen of opleidingen. Wanneer zij van google zoekresultaten krijgen, zijn dat vaak de bedrijven met websites die veel naamsbekendheid op internet hebben. Via SEO zorg je ervoor dat ook jouw bedrijf meer naamsbekendheid kan maken. Dit wordt gedaan via het verspreiden van talloze links op het internet op startpagina, partner pagina’s en in blogs. SEO is echter wel een langdurig en tijdrovende manier van online marketing. Daarom wordt er vaak door een bedrijf een budget vrij gemaakt voor deze specifieke manier van online marketing. Je kan dus je online marketing laten uitbesteden bij bedrijven zoals online marketing amsterdam. Het nadeel hiervan is dat het langdurig geld kost, maar het voordeel hiervan is dat je op den duur goede resultaten ziet, omdat je de online marketing uit handen hebt laten nemen door echte professionals die kennis hebben van hun vak.

Advertenties

Er zijn verschillende vormen van advertenties tegenwoordig, vroeger hadden we deze als reclame op TV, in magazines en in kranten. Nu zien we advertenties overal zonder er op te letten. Op websites is het mogelijk om een advertentie te plaatsen die linkt naar jouw bedrijf. Ook via andere platformen is het mogelijk om te adverteren, denk daarbij bijvoorbeeld aan instagram, facebook, tik tok en andere social media platformen. Mensen spenderen veel tijd op social media, waardoor een advertentie plaatsen op deze platformen winstgevend kan zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *