Hoe richt jij je nieuwe keuken in?

Een nieuwe keuken is een flinke investering die je niet vaak zal doen. Het is dan ook belangrijk dat je een goede keuze maakt en vooraf verschillende opties vergelijkt. Maar waar moet je eigenlijk allemaal over nadenken wanneer je een nieuwe keuken gaat inrichten? Lees verder en ontdek!

Kastjes, kleuren en afmetingen

Allereerst is het belangrijk om goed na te denken over welke stijl je gaat hanteren. Idealiter sluit dit namelijk aan op de rest van je interieur. Je kunt verschillende moodboards maken en uiteindelijk één van deze stijlen kiezen. Bepaal eerst de afmetingen van de keuken en baseer op basis hiervan waar de kastjes komen en hoe groot deze zijn. Houd ook rekening met hoe ze openen en waar je eventuele keukenapparatuur wilt opnemen. Zorg voor een handige indeling met de ruimte die je hebt en kies een kleurthema.

Keukenapparatuur

Waar je nog meer over moet nadenken is welke apparatuur je precies wilt opnemen in je keuken. Ga je voor een combi-oven of toch liever een aparte oven en magnetron? En welk fornuis kies je? Je kunt bijvoorbeeld keramisch koken, inductie of nog op gas. En hoe ga je de afzuigkap opnemen in de keuken? Dit zijn allemaal vragen waar je over kunt nadenken om tot een mooi besluit te komen.

Vloer en wand

Wanneer je de rest allemaal duidelijk hebt is het belangrijk om de juiste wandbekleding en vloer te kiezen. Je ziet tegenwoordig veel wandtegels keuken en vloertegels in de keuken. Tegels kunnen namelijk zeer goed tegen warmte en zijn slijtvast. Ideaal voor in de keuken waar intensief wordt geleefd. Vooral pal achter het fornuis zie je vaak wandtegels terug. Vloertegels komen tevens goed tot hun recht in de keuken doordat ze zeer goed bestand zijn tegen waterschade, een schadevorm die veel voorkomt in de keuken. Een andere veelvoorkomende en slijtvaste optie voor de vloer in de keuken is een PVC vloer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *