Het belang van interne linkbuilding

interne linkbuilding

Als jij wilt dat je website sneller en hoger wordt opgenomen in de organische zoekresultaten van Google, dan kun je aan twee soorten linkbuilding doen. Deze omvatten interne links en externe links. De interne links zijn de links op je eigen site en de backlinks zijn links op andermans websites die verwijzen naar je site. In dit artikel ga ik alles vertellen wat je wilt weten over interne linkbuilding. linkbuilding is immers een belangrijke factor als je je bezig houdt met SEO (het optimaliseren van je website voor Google).

interne linkbuilding

Wat zijn de voordelen van interne linkbuilding?

Het is dus belangrijk voor SEO regelmatig gebruik te maken van interne linkbuilding. Dit houdt in dat je links plaatst naar andere pagina’s op je website. Maar wat zijn nou de voordelen?

Door met linkbuilding aan de slag te gaan, geef je ten eerste waarde aan andere artikelen op je website. Hierdoor kan de pagerank van de betreffende pagina en de gehele autoriteit van je website verbeteren. Google ziet dan namelijk dat je linkt naar andere pagina’s, omdat je bezoekers hier waarschijnlijk meer informatie kunnen vinden over een specifiek onderwerp. Ook kun je op deze manier aangeven aan Google wat de belangrijkste pagina’s op je website zijn.

Een ander voordeel van linkbuilding is dat bezoekers langer op je website blijven, omdat het de gebruikerservaring en navigatie verbetert. Als je iets specifieks aanhaalt in je artikel, en mensen willen hier meer over weten, dan is er een kans dat ze opnieuw gaan zoeken in Google en op een andere website terecht komen. Dit kun je voorkomen door zelf de waardevolste speler te worden in jouw niche en de onderliggende pagina’s op te nemen als een interne link. Wanneer mensen langer op je website blijven en ook andere pagina’s bezoeken, kan dit zeker gunstig zijn voor je ranking in Google.

Tevens zorgt linkbuilding ervoor dat artikelen sneller worden opgenomen in de zoekresultaten van Google. Wanneer Google namelijk een pagina indexeert en hier ook interne links in staan, dan zullen die pagina’s ook worden langsgegaan door Google. De kans wordt dan een stuk groter dat je snel mooie posities realiseert in Google.

Bovendien kun je kannibalisatie van zoekwoorden voorkomen. Keywoord kannibalisatie betekent dat Google niet weet welke pagina moet worden weergegeven in Google voor een bepaalde zoekterm. Dit kan dus worden voorkomen door Google een handje te helpen. Je kunt namelijk met interne links aangeven waar een pagina over gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *