Geldzorgen voorkomen? Lees deze tips

Maak je je zorgen om geld? Vooral tijdens de huidige coronacrisis zijn er ontzettend veel mensen met geldzorgen. Verschillende bedrijven zijn failliet gegaan en veel mensen vinden het lastig om deze periode financieel door te komen. Je vindt hier wat tips over hoe je met geldzorgen om kunt gaan en hoe je dit kunt voorkomen.

Betaal je vaste lasten zo snel mogelijk

Het kan zijn dat je de neiging hebt om het betalen van vaste lasten uit te stellen. Toch kun je dit beter niet doen. Je hoort regelmatig dat bedrijven een no cure no pay incassobureau inschakelen, zoals credifin-nederland.nl. Dat wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen. Is er een automatische incasso mislukt? Boek het bedrag dan zo snel mogelijk over, zodat je er niet meer aan hoeft te denken en niet in de problemen komt. 

Waar heb je recht op?

Ben je er van op de hoogte waar je allemaal recht op hebt? Het is vaak zo dat je in aanmerking komt voor een hogere toeslag dan je denkt, of dat je recht hebt op verschillende voorzieningen waar je niets van af wist. Op het internet vind je veel informatie hierover; lees je dus goed in.

Houd je inkomsten bij

Om grip op je financiĆ«n te krijgen is het verstandig om goed bij te houden wat er allemaal in- en uitgaat. Zet dit voor jezelf op een rijtje, bijvoorbeeld in een Excel bestand. Zo heb je een goed overzicht en kun je bijsturen waar nodig. 

Bespaar

Het is natuurlijk altijd goed om geld te besparen. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Laat je bijvoorbeeld niet verleiden door impulsaankopen, doe geen boodschappen als je honger hebt en bedenk van tevoren wat je per week allemaal wilt gaan eten. Zo zorg je ervoor dat je niet teveel geld uitgeeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *