Fleet management software

Als je op zoek bent naar software of voertuigen te kunnen volgen dan is Fleet management software ideaal. Naast het volgen van voertuigen heeft deze software nog meer handige functies. Zo kun je door een overzicht makkelijk alle voertuigen in de gaten houden, kun je statistieken bijhouden, kan gebruik worden gemaakt van een immobilisatie procedure en zijn kostenbesparende functies beschikbaar. Zo zit in het pakket alles wat je nodig hebt om effectief om te gaan met een voertuigvolgsysteem.

Geautomatiseerde registratie van ritten en data

Door gebruik te maken van Fleet management software kun je alle gereden kilometers registreren. Het software pakket houd alles dat gereden wordt bij. Zo kan er live gekeken worden naar alle voertuigen die onderweg zijn en stilstaan. De routes worden geregistreerd en alle gegevens omtrent rijden en rijgedrag wordt bijgehouden. Je kunt ook achteraf de gegevens downloaden. Het voordeel van een systeem die bijhoud en gegevens verzameld zoals dat van Fleet software is dat je ook achteraf analyses kunt maken van verschillende voertuigen en routes.

Registreren en bijhouden van gegevens

Het Fleet software systeem kan dus gegevens registreren en bijhouden. Wat ontzettend handig aan dit systeem is dat je de route registreren. Alle gegevens worden bijgehouden. Wat je handig vindt om uit te draaien kun je in een bestandje samen laten voegen. Je kunt dus makkelijk zelf je digitale wagenpark beheren. Door alle gegevens te bekijken kun je veel processen efficiënter maken. Hierdoor kun je zeker kosten besparen. Denk aan de onnodige kosten voor omrijden doordat je routes kunt controleren. Of brandstof besparen door routes bij te houden en het rijgedrag in te zien. 

Boetes en rijgedrag

Niet geheel onbelangrijk is ook de snelheid te monitoren. Zo kun je onnodig boetes voorkomen maar ook inzien waar eventuele problemen liggen bij een chauffeur. Voertuigen die te hard rijden zullen in het systeem meegenomen worden. Zo kun je makkelijk aanspreken waar nodig. Doordat het systeem gedetailleerd werkt kun je ook ingrijpen om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Objectbeveiliging

Door middel van een tracker zullen de voertuigen altijd gevolgd worden. Dit houd dus ook in dat wanneer voertuigen stilstaan de tracker nog steeds aan staan. Dit is natuurlijk belangrijk om in de gaten te houden of de voertuigen correct worden ingezet. Als chauffeurs voertuigen voor andere doeleinden gebruiken dan wordt dit geregistreerd. Daarbij zal een voertuig dus ook zichtbaar zijn bij diefstal. Door gebruik te maken van voertuigimmobilisatie kun je voertuigen op afstand bedienen. Voertuigen kunnen dan makkelijk gedeactiveerd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *