Een bootcamp, wat houd dit nou precies in?

bootcamp

Bootcamp is een Engels woord en is eigenlijk afkomstig van het Amerikaanse leger waarmee de periode wordt bedoeld waarbij nieuwe rekruten trainingen en testen ondergaan om zo gevormd te worden tot militair. Wanneer er hier in Nederland wordt gepraat over dit woord hebben we het met name over een vorm van sporten/groepsles waarbij je met een groep een stijl van training gaat doen. Je hebt dan ook veel verschillende bedrijven en personen in bijna elke stad of dorp waar je terecht kan voor het volgen van zo’n training. Natuurlijk verschilt elke training een beetje van elkaar maar over het algemeen hebben al deze trainingen van alle verschillende aanbieders veel gemeen, dit komt dan ook omdat het een specifieke manier van trainen is. 

Buiten 

Wanneer je een bootcamp gaat volgen moet je niet schrikken wanneer de locatie van de training ergens buiten op een veld is, dit hoort er namelijk bij! Een van de kenmerken van dit soort training is dat de training buiten in de lucht zijn, omdat het vaak wat ruimte nodig heeft gebeuren deze trainingen vaak in een park, de trainer neemt in veel gevallen alle apparatuur mee, dit is toch nooit veel aangezien dit soort trainingen veel gebruik maken van je eigen lichaamsgewicht. In veel gevallen wordt de training dan ook niet afgelast wanneer het een beetje regent, dit is dus ook echt voor bikkels! 

Hoe ziet een training eruit?

Natuurlijk verschilt elke training een beetje, maar over het algemeen kan je van een bootcamp training verwachten dat het veel rennen, sjouwen en doorzetten si. Alhoewel we hier niet in Amerika zitten bij het leger heeft hebben de trainingen wel veel inspiratie opgedaan van de stijl van training die daar en ook hier in Nederland wordt gegeven, dit betekent dat het doorzetten is en er dus ook veel gebruikt wordt gemaakt van bijvoorbeeld houten palen. Veel oud militairen organiseren dan ook dit soort trainingen aangezien hun hier ervaring mee hebben 

Gezellig en leuk 

Alhoewel een bootcamp misschien een beetje intimiderend klinkt is dit het totaal niet, veel mensen ervaren de trainingen dan wel een beetje zwaar maar de sfeer en de manier van omgaan is niet af keffend. JE hebt in een groep en onderling maar ook met de instructeurs is het vaak lachen en een praatje maken, hier staat deze vorm van trainen dan ook bekend om en je hebt dan ook een vast clubje die elke week 1 of meerdere keren per week gaat trainen. 

Iets voor jou?

Heb jij dit nou gelezen en wil jij graag trainen met een groep buiten in de lucht? Neem dan eens een kijkje op een bootcamp misschien niet iets is voor jou. In veel gevallen kan je gratis een keer mee trainen, natuurlijk is het wat zwaarder aangezien je dit soort trainingen niet gewend bent maar je wordt er al snel beter in en je zou dan ook snel resultaat gaan boeken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *