De beste magazijnwagens voor ondernemend Nederland

Mijn vader heeft jarenlang een magazijn gerund met oud materiaal. Zijn medewerkers werden er gek van. Toen ik de zaak overnam heb ik alle oude troep eruit gegooid en ben ik overgestapt op nieuwe magazijnwagens. Wat een verademing was dat! Ook de heftrucks en de stellingen zijn vervangen, waardoor iedereen weer veilig en plezierig kan werken. Mijn vader lette altijd enorm op zijn geld en gaf liever geen geld uit aan nieuw materiaal, maar ik vond dat het zo niet langer kon. Mijn mensen zijn nu enorm te spreken over de nieuwe steekwagen en pompwagen, en zo hoort het in mijn ogen ook. Je moet personeel prettig laten weten, met spullen waar ze veilig mee om kunnen gaan. Dat verhoogt het werkplezier en de efficiëntie.

Welke magazijnwagens moet je kopen?

Ik vond voordelige magazijnwagens bij logistiekonline.nl. Toen mijn vader hoorde wat ik ervoor had betaald, had hij spijt dat hij zélf niet eerder de oude steek- en magazijnwagens had vervangen. We werken nu met kwalitatief uitstekend materiaal waar we jaren mee vooruit kunnen. Magazijnwagens zijn bedoeld om het tillen van zware lasten te voorkomen. In plaats daarvan zet je je zware dozen of objecten op een steekwagen of dolly. Welke wagen je precies moet hebben, hangt af van de zwaarte van de last en de vorm van de objecten. Een magazijnwagen met een brede basis is extra stevig maar past wellicht niet door een smalle deur. Een dolly is handig voor het verplaatsen van dozen, maar een steekwagen biedt meer houvast en kan grotere objecten verplaatsen. Kortom, je zult naar je eigen magazijn moeten kijken.

Onderhoud en garantie

Ik heb mijn medewerkers gevraagd welke steekwagens en magazijnwagens ze gebruikten en welke voorkeur zij hadden. Daardoor konden we magazijnwagens inkopen die vaak gebruikt worden en die bijdragen aan de veiligheid en het werkplezier van onze medewerkers. Hetzelfde geldt voor de pompwagen die bij ons in het magazijn staat. Daarvan hebben we een luxe variant aangeschaft die een zware last kan dragen, zodat we de pompwagen in alle loodsen in kunnen zetten. Wie goed voor zijn spullen zorgt, kan er lang mee doen. Dat is iets wat ik van mijn vader heb geleerd. Gelukkig kijken we ons materiaal elk kwartaal goed na en kunnen we een beroep doen op de garantie als er iets kapotgaat. Zo verdien ik de investering in onze magazijnwagens snel weer terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *