Beter presteren op school

Ben je het zat om iedere keer opnieuw lage cijfers te halen? Gaat het allemaal niet zo goed als je eigenlijk zou willen maar weet je niet zo goed wat je hieraan kunt doen? Soms heb je even een duwtje in de goede richting nodig. Onderstaande tips kunnen je erbij helpen je motivatie terug te krijgen om beter te presteren op school.

Stel vragen aan de docent

Vind je de stof maar ingewikkeld? Dan is het goed om vragen te stellen aan de docent. Wees niet bang om vragen te stellen, het komt vaak voor dat andere leerlingen dezelfde vraag hebben waardoor het erg handig is als de vraag gesteld wordt. Zie je het niet zo zitten om dit voor een volle klas te doen? Wacht dan even tot na de les, of stuur eventueel een mailtje als je thuis bent. Een docent wordt betaald om je te helpen; maak daar dus zo goed mogelijk gebruik van. 

Creƫer een geschikte omgeving

Misschien kun je thuis niet zo goed leren, bijvoorbeeld omdat het er erg druk is. Ga in dat geval naar een andere plek waar je beter kunt leren, zoals een bibliotheek. Zorg er daarnaast voor dat je telefoon niet binnen handbereik ligt, zodat je er niet door afgeleid kunt worden. Het is ook goed om een plek uit te zoeken waar weinig spullen liggen, zodat je je helemaal kunt focussen op de lesstof.

Doe veel tijdens de les

De kwaliteit MBO staat er misschien niet om bekend dat het de beste is (meer informatie vind je hier, maar toch kun je veel leren tijdens een les als je je daar daadwerkelijk voor inzet. Probeer zoveel mogelijk tijdens de les te doen, zodat je thuis alles alleen nog maar hoeft te herhalen en eventueel nog wat opdrachten hoeft te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *