Betaalrekening openen

betaalrekening openen

De betaalrekening is tegenwoordig onmisbaar. Een betaalrekening is niet leuk maar wel noodzakelijk. Werk je vroeger je salaris of je uitkering in een loonzakje naar huis, tegenwoordig is voor bijna alles een betaalrekening verplicht. Maar wat is nou de beste betaalrekening en een betaalrekening openen, hoe gaat dat?

Waarom een betaalrekening openen?

Een betaalrekening is een geweldige manier om je rekeningen, zoals de huur, vaste lasten, een pinbetalingen mee te betalen. Maar een betaalrekening is ook duur en banken brengen ook graag transactiekosten in rekening. Heel veel banken in Nederland en buiten Nederland bieden een betaalrekening aan. Dit zijn meestal betaalrekeningen in euro’s.

Maar je kan natuurlijk ook een betaalrekening in Amerikaanse dollars, de yen, de Indiase roepie of een andere vrij verhandelbare valuta afsluiten. Wat de beste betaalrekening is hangt ervan af wat je ermee wilt. Gebruik je een betaalrekening weinig, dan wil je een betaalrekening waar je weinig vaste kosten per maand betaalt. Heb je heel veel boekingen per maand, dan kan je beter een betaalrekening hebben waarbij de kosten per boeking laag liggen. Ook verschilt het vaak per betaalrekening of je een bankpas krijgt, of je in het buitenland kan betalen en hoe gebruiksvriendelijk deze is.

Nieuwe aanbieders als Knab en Bunq bieden vaak innovatieve nieuwe diensten aan. Zo kan je op je eigen software koppelen aan je bankrekening. Echt een aanrader voor de rasechte nerd dus.

betaalrekening openen

Betaalrekening openen geeft meestal geen rente

Met de lage rente van nu krijg je meestal geen rente op je betaalrekening, bij enkele banken moet je zelfs renteopslag betalen. Daarom is het vaak slim om zo min mogelijk geld op je betaalrekening te houden meeste op een spaarrekening te zetten. Kijk wel uit dat je niet rood komt te staan. Rood staan is erg duur, je betaalt al gauw 12 procent rente per jaar.

Wil je meer weten over een betaalrekening openen? Vergelijk alle betaalrekeningen bij Bankr. Dit is dé financiële informatiesite van Nederland. Wat jij je afvraagt, is door de financieel specialisten van deze site waarschijnlijk al beantwoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *